The Cosy Rockers
/

 

 

Over ons

 De bandleden :


Rob Schalke (slaggitaar en backing vocals)

Muziek maken zit in mijn bloed en ik ben er eigenlijk altijd mee bezig. Zoals zovelen ben ook ik begonnen in een band in de jaren ‘60. Mijn belangstelling gaat vooral uit naar instrumentale gitaarmuziek en muziek uit de jaren ‘50 en ‘60. De laatste 20 jaar speel ik als slaggitarist in de band Different, waarin ik nog steeds actief ben. Toen sologitarist Frank besloot om Different te verlaten en een nieuwe band op te starten, waarmee hij zowel instrumentale gitaarmuziek als muziek uit de jaren ‘50 en ‘60 wilde gaan spelen en aan mij vroeg of ik interesse had om als slaggitarist te fungeren van de nieuwe formatie, was ik daar natuurlijk gelijk enthousiast over.  Het repertoire vind ik geweldig; heerlijk om te spelen. Eigenlijk kan ik wel vaststellen dat ik altijd met muziek bezig ben geweest en dat ik er zeer waarschijnlijk nooit mee op zal houden. Het is gewoon te leuk!

 

 


 

 
Jan van Gaalen (sologitaar)

Mijn naam is Jan van Gaalen en ik ben sinds januari 2015 gitarist bij The Cosy Rockers. Van jongs af aan ben ik al liefhebber van rock 'n roll, dus hoefde ik er niet lang na over te denken om me bij de groep aan te sluiten toen ik daarvoor werd gevraagd. Als ventje van 8 jaar draaide ik al platen van Elvis Presley, Buddy Holly, Chuck Berry en al die andere grootheden uit die periode en raakte al gauw gefascineerd door de unieke sound uit die tijd. Als rock 'n roll liefhebber kan ik dus ook daarom volledig m'n ei kwijt bij The Cosy Rockers en hoop dat nog jaren te doen !
 

 

 

 

 


 

Frans Schmit (drums en backing vocals)  

Ik speel nu 43 jaar slagwerk. Voornamelijk in de jazzmuziek. Maar ik ben ook actief geweest in de blues, hard rock, dixieland,  jazz rock en disco. Ik heb zelfs bruiloften- en partijenwerk gedaan. Ik ben opgegroeid in de Haagse Zuiderparkbuurt. Daar kwamen veel beatbandjes vandaan. De muziek uit de jaren zestig is bij mij dus met de paplepel ingegoten. Nu krijg ik dan eindelijk de kans om bij the Cosy Rockers de muziek te maken uit mijn jeugd. Een droom die uitkomt!

 

 

 

 

 

 

 


  Ron Bruijn (leadzang)

Ik heb de liefde voor de jaren 60 muziek van huis uit meegekregen. Na wat incidentele optredens en de leuke reacties daarop, heb ik zo'n 10 jaar geleden besloten om iets met muziek te gaan doen. Sinds die tijd treed ik solo op met een zeer gevarieerd repertoire. In 2014 ging mijn lang gekoesterde wens in vervulling om leadzanger te worden van een 60’s band: The Thunderbirds. Door omstandigheden was dat geen lang leven beschoren en hield het avontuur al na een paar maanden op. Kort daarna heeft Frank Kraft mij benaderd om de leadzanger van The Cosy Rockers te worden. Ik weet zeker dat we u met deze fantastische en enthousiaste groep een onvergetelijke muziekavond kunnen bezorgen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Arnout Rietveld (keyboard)

Vanaf 1959 houd ik mij bezig met muziek. De voornaamste instrumenten zijn dan de gitaar en de toetsen. In het begin ben ik actief in het bandjescircuit in het Haagse zoals de Star Shakers en de Sandstorms. Dit is allemaal op bescheiden schaal zoals zoveel bandjes in de omgeving van Den Haag. Naderhand ging ik de piano bespelen in het cabaretgebeuren en de bigband The Harmony Masters uit Maassluis. Tevens ben ik gedurende tien jaar kerkorganist. Hierna speel ik in diverse bandjes in het Westland en hanteer ik de leadgitaar in The Thunderbirds en The Revivals. Tenslotte sluit ik mij aan bij The Cosy Rockers alwaar ik de toetsen bespeel. Paul Fiolet (bassist and backing vocals)

Muziek maken is mijn lust en mijn leven.
Op mijn 8 ste jaar begonnen met accordeon en dat tot mijn 13 e volgehouden
Met vrienden toen een band begonnen en de bas bespelen sprak mij aan en via
diverse bands zo ongeveer alle muziekstijlen gespeeld.
Van Cliff en The Shadows , Indorock, bruiloften en partijen en top 100 muziek, weer terug naar muziek uit de jaten '60 en uiteindelijk gevraagd om bij The Cosy Rockers te komen spelen.
Ik hoop dat ik nog lang bij The Cosy Rockers mag spelen !Johan van der Spek (techniek en geluid)

Mijn naam is Johan van der Spek

Als vrijwilliger bij diverse lokale omroepen in de regio (het vroegere Omroep Rijswijk, Omroep Delft Midvliet FM) heb ik veel kennis opgedaan op het gebied van de audiotechniek. Een hobby die voort is gekomen uit mijn passie voor geluidstechniek

Mede door deze activiteiten binnen de omroepen ben ik tijdens live radio en tv uitzendingen het geluid gaan verzorgen voor diverse bands. Verder heb ik het geluid verzorgd bij de Indo-Rock jamms in het voormalige Schakenbosch en kwam ik in contact met solo artiesten om het geluid te verzorgen bij hun optredens. Mijn eigen muzieksmaak is de jaren 60, 70, Rock & Roll, en Indorock. Sinds september 2021 ben ik geluidsman bij The Cosy Rockers en doe dat met veel passie en plezier.

 
E-mailen
Bellen
Map
Info